Authors

Upcoming Events

02.02.2019 - Zaal 3

02.02.2019

Guillermo Arriaga (1958, Mexico-Stad) is auteur, scenarioschrijver, regisseur en producer. Op zijn dertiende verloor hij zijn reukzintuig bij een woest straatgevecht, dat later zou dienen als een van de inspiratiebonnen voor zijn werk. Hij is onder meer bekend geworden door de veelbekroonde films Amores Perros, 21 Grams en Babel.

In januari 2019 verschijnt de Nederlandse vertaling van zijn roman De ontembare, waarin Arriaga ingenieus twee verhalen vervlecht tot een klassieker over schuld en wraak. Het is een overdonderend verhaal over Juan Guillermo, wiens rauwe leven zich afspeelt op de daken van Mexico-Stad tegen een achtergrond van repressie, politiecorruptie en -geweld. De dood van zijn oudere broer is een enorme klap voor hem. Vier jaar later worden zijn ouders en grootmoeder vermoord door een club fanatiek religieuze jongens uit zijn wijk. Hij zint op wraak. Duizenden kilometers verderop jaagt een Inuit geobsedeerd, en met gevaar voor eigen leven, op een beruchte grijze wolf in het hoge noorden van Canada. Zon, stof en lawaai wisselen zich af met sneeuw, ijs en oorverdovende stilte. Voor beiden is het een epische, intieme rite de passage.

Tijdens BorderKitchen in Zaal 3 wordt Arriaga geïnterviewd (in het Engels) door Gerlinda Heywegen over zijn werk en nieuwe roman De ontembare. Na afloop is er de mogelijkheid je boek te laten signeren.

Date: Saturday 02 February 2019
Start: 20.00
Location: De Constant Rebecqueplein 20A, Den Haag
Entrance fee: € 10,00 (ex. service fee)


Past Events

- 2018 -

Gabriel Tallent

- 2017 -

- 2016 -

- 2015 -

- 2014 -