Authors

Upcoming Events

01.04.2019 -

01.04.2019

Cat Person‘ is op de website van The New Yorker het meest gelezen (4,8 miljoen keer!), gedeelde en besproken, online gepubliceerde korte verhaal van 2018. De Amerikaanse schrijver Roupenian schreef het verhaal over slechte seks na een toch al niet zo soepel verlopen date naar aanleiding van een nare ervaring die ze had met iemand die ze online had ontmoet. Hoe bepaal je of je iemand vertrouwt? Op basis waarvan vorm je een beeld van iemand die je amper kent? De Nederlandse vertaling van haar eerste verhalenbundel, uitgegeven door Nieuw Amsterdam, ligt sinds eind januari in de winkels. ‘Je weet dat je dit wil’ gaat over seks, daten, ego en macht. HBO heeft inmiddels de rechten gekocht en Roupenian werkt op dit moment aan haar eerste roman.

Persis Bekkering interviewt Kristen Roupenian in het Engels. Onze favoriete boekverkoper De Vries Van Stockum Den Haag is ook aanwezig, én je kunt je boek dan gelijk laten signeren door Roupenian na afloop van het interview.

Leden van de Bibliotheek krijgen 50% korting op de ticketprijs. Gebruik de code CBBKROUP in de ticketshop.

Date: Monday 01 April 2019
Start: 20:00
Location: Centrale Bibliotheek Den Haag, Spui 68, 2511 BT Den Haag
Entrance fee: € 7,50 (ex. service fee)


14.04.2019 -

14.04.2019

De Belgische scholieren Anuna De Wever en Kyra Gantois werden geïnspireerd door de dappere Zweedse scholiere Greta Thunberg en besloten: genoeg is genoeg. We komen in actie voor ons klimaat. We staken, zijn burgerlijk ongehoorzaam. Ze werden daarmee het gezicht van de scholierenprotesten in België. 

Anuna en Kyra hebben een brief aan iedereen geschreven. Wij zijn het klimaat is een vlammend betoog. Ze zijn bezorgd en boos, maar geloven boven alles in verbinding, samenwerking en in oplossingen. Ze spreken politici en beleidsmedewerkers aan, ouders en grootouders, en leeftijdgenoten. Ze confronteren en zijn hoopvol. Of je nu links of rechts bent, uit de stad of een dorp komt: het klimaat gaat iedereen aan en we moeten er samen voor aan de slag.

Wij zijn het klimaat, uitgegeven door De Bezige Bij, is opgetekend door Jeroen Olyslaegers. Voor elke euro opbrengst van deze uitgave gaat de helft naar Youth for Climate.

“Wij willen verbinden, want dat is hoop (…) Er staat geen leeftijd op hoop”

Op zondagmiddag 14 april zijn ze te gast bij BorderKitchen in Theater aan het Spui in Den Haag en gaan in gesprek met moderator Oscar Kocken en het aanwezige publiek. Na afloop kun je het boekje laten signeren. Toegang is gratis, maar reserveer wel een plek.
Blijf de rest van de middag in Theater aan het Spui en ga om 14.15 naar de gratis voorstelling Opstand! Van HNTjongeren en aansluitend kun je met een flinke korting om 15.00 uur naar de slotvoorstelling van NTJong: Revolutions.

Date: Sunday 14 April 2019
Start: 13.00
Location: Theater aan het Spui, Spui 187, Den Haag
Entrance fee: € 0 (ex. service fee)


Past Events

- 2019 -

- 2018 -

Gabriel Tallent

- 2017 -

- 2016 -

- 2015 -

- 2014 -