Jerry B [mailto:jerry_snap@hotmail.com] Sent: Friday, May 13, 2005 6:38 PM To: Siv KvarekvŒl Siri Hustvedt photos by Jerry Bauer

13.05.2004 - Paul Auster, Siri Hustvedt

Paul Auster bekend van vele romans, films en filmscenario’s (oa. Smoke) vertelt over zijn nieuwe roman Orakelnacht. De vierendertigjarige schrijver Sydney Orr is herstellende van een ziekte die hem bijna fataal werd, wanneer hij op een dag een kantoorboekhandel binnenloopt in Cobble Hill, Brooklyn. Hij koopt een blauw schriftje. Het is 18 september 1982. Negen dagen lang zal zijn leven beheerst worden door de vreemde werking van dit lege schriftje; hij wordt gevangen in een web van griezelige voorgevoelens en verwarrende gebeurtenissen.

Siri Hustvedt spreekt over haar meest recente roman Wat me lief was. Bill en Leo zijn hartsvrienden. Ze delen hun passie voor kunst en literatuur, wonen in hetzelfde flatgebouw in New York, zijn gek op elkaars vrouwen en krijgen ongeveer tegelijkertijd een zoon. Door een tragisch ongeval sterft plotseling, op elfjarige leeftijd, de zoon van Leo. De twee gezinnen proberen de klap te boven te komen, maar niets is meer zoals het was.


23.03.2017 - Paul Auster

LET OP: BORDERKITCHEN MET PAUL AUSTER GEANNULEERD.
Paul Auster heeft zijn Europese tournee wegens gezondheidsredenen per direct afgebroken en is teruggevlogen naar New York. 
Hierdoor gaat zijn optreden op donderdag 23 maart aanstaande bij Borderkitchen in het Theater aan het Spui in Den Haag niet door. Er is helaas geen vervangende datum.

De grote Paul Auster komt naar BorderKitchen. Het werk van de bestsellerauteur, waaronder De New York-trilogie, Brooklyn dwaasheid en Onzichtbaar, werd vertaald in meer dan 40 talen en won een eindeloze lijst aan prijzen. Zeven jaar na zijn laatste boek, is er eindelijk een nieuwe Auster: 4 3 2 1. Het vertelt het verhaal van de twee weken te vroeg geboren Archibald Isaac Ferguson, wiens leven gelijktijdig vier verschillende paden zal volgen. Vier identieke Archibalds, bestaand uit hetzelfde dna, vier jongens die fysiek een en dezelfde zijn, leiden vier parallelle en volstrekt verschillende levens. Elk levenspad, van liefde tot vriendschappen en intellectuele intresses, neemt een andere richting. Zo ontvouwen de levensverhalen van de vier Archibalds zich.

Chris Keulemans interviewt Paul Auster in het Engels. 4 3 2 1 wordt uitgegeven door uitgeverij de Bezige Bij.