26.08.2014 - Daniel Galera

Op dinsdag 26 augustus is de Braziliaanse auteur Daniel Galera te gast bij BorderKitchen. Hij wordt er geïnterviewd over zijn roman Met bloed doordrenkte baard.

Daniel Galera (São Paulo, 1979) werd eind 2012 opgenomen in The Best of Young Brazilian Novelists van het tijdschrift Granta. Met bloed doordrenkte baard is Galera’s derde roman en betekende zowel zijn doorbraak in Brazilië als internationaal.
Galera was een van de oprichters van de Livros do Mal uitgeverij en bracht hier zijn eerste roman Dentes Guardados uit.
Over Met bloed doordrenkte baard:
De vader van X pleegt zelfmoord en laat zijn zoon achter met een herdershond, een familiegeheim en een vaag verlangen naar loutering. Met de hond trekt X naar een badplaats in het zuiden van Brazilië. Daar bouwt hij een nieuw leven op en probeert in een soms hallucinante zoektocht te achterhalen wat er met zijn grootvader is gebeurd, die ooit op raadselachtige wijze uit het dorp verdween en, naar men aanneemt, is vermoord. Een neurologische aandoening bemoeilijkt echter zijn zoektocht: hij kan geen gezichten herkennen. De bewoners reageren vijandig op zijn vragen naar zijn grootvader, en langzaam dringt het tot hem door dat hij hetzelfde lot als de grootvader dreigt te ondergaan.
Met bloed doordrenkte baard verscheen bij uitgeverij Atlas Contact. Het boek werd vertaald door Harrie Lemmens. Oorspronkelijke titel: Barba Ensopada de Sangue.