14.09.2016 - Jay McInerney

Jay McInerney (1955), het enfant terrible van de Amerikaanse literatuur, begon zijn schrijversloopbaan in 1984 met de Manhattan-roman Bright Lights, Big City en had daarmee meteen een bestseller te pakken. McInerney was een van de eerste auteurs die schreef over onderwerpen als cocaïnegebruik en hedonisme en een trend startte van zogenaamde yuppie-fictie en MTV-romans, geschreven door veelal jonge auteurs zoals Bret Easton Ellis en Michael Chabon.

McInerney heeft ondertussen acht romans op zijn naam staan en is nog steeds niet weg te denken uit de Amerikaanse literatuur. Met zijn nieuwste boek Prachtige, dierbare dagen schrijft hij zijn derde roman over het New Yorkse echtpaar Calloway – een boek waarin McInerney de morele complexiteiten van relaties ontleedt, terwijl hij een beeld schetst van het New York waar Obama en Clinton strijden voor het leiderschap en het faillissement van de Lehman Brothers zich aandient.
Schrijver, journalist en columnist Henk van Straten gaat Jay McInerney (in het Engels) interviewen.
 Prachtige, dierbare dagen wordt uitgegeven door Hollands Diep. Het boek werd uit het Engels vertaald door Joris Vermeulen en Nico Groen. De oorspronkelijke titel is Bright, Precious Days.