28.01.2015 - Michel Faber

Op 28 januari komt Michel Faber naar BorderKitchen om geïnterviewd te worden over zijn langverwachte nieuwe roman Het boek van wonderlijke nieuwe dingen.

Michel Faber (1960) werd geboren in Den Haag, groeide op in Australië en woont nu in Schotland. Zijn debuutbundel Gods speelgoed werd juichend ontvangen en meermaals bekroond. Sindsdien behoort hij tot de crème de la crème van de internationale moderne letterkunde. Ook zijn opzienbarende roman Onderhuids en de verhalenbundel De Fahrenheit-tweeling oogstten veel lof. Maar Fabers magnum opus is Lelieblank, scharlakenrood uit 2002 – wereldwijd werden hier honderdduizenden exemplaren van verkocht.

Fabers nieuwste boek heet Het boek van wonderlijke nieuwe dingen, het begint met het afscheid en vertrek van een man die als zendeling op een reis gaat die niet zonder risico is. Vanaf het moment dat Peter Leigh zijn vrouw Bea achterlaat, begint een zoektocht die hem zwaar op de proef stelt. Ergens ver weg, in een ondoorgrondelijk universum, komt hij wonderlijke zaken tegen… en zichzelf. Het boek van wonderlijke nieuwe dingen is, zoals we van deze auteur gewend zijn, een virtuoze, grensverleggende roman over avontuur, geloof en liefde: datgene wat mensen verbindt, zelfs als ze lichtjaren van elkaar zijn gescheiden.

Michel Faber wordt geinterviewd door journalist Gijsbert Kamer. Op 20 januari verschijnt Het boek van wonderlijke nieuwe dingen bij Uitgeverij Podium. De originele titel is The Book of Strange New Things, uit het Engels vertaald door Harm Damsma en Niek Miedema.