18.02.2016 - Nell Zink

De alom geprezen Nell Zink is op donderdag 18 februari te gast bij BorderKitchen. Ze wordt dan geïnterviewd over haar nieuwste roman Misplaatst.

Nell Zink (1964) debuteerde in 2014, op aanraden van Jonathan Franzen. Franzen was zo onder de indruk van haar schrijven dat hij zich persoonlijk inzette om Zinks werk gepubliceerd te krijgen. En niet zonder succes. De rotskruiper en Misplaatst kwamen in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië kort na elkaar uit en betekenden meteen haar grote literaire doorbraak.

Journalist en recensent Persis Bekkering interviewt Nell Zink (in het Engels) naar aanleiding van de publicatie van Misplaatst.
1966, Stillwater College, Virginia. Eerstejaarsstudente Peggy valt als een blok voor Lee, professor, dichter en afkomstig uit een gegoede familie. Ze beginnen een verhouding die gedoemd is te mislukken – zij is lesbisch, hij is homo – maar die pas na tien jaar eindigt. Peggy vlucht met haar driejarige dochtertje Karen, haar negenjarige zoon Byrdie laat ze achter. Ze besluit onder te duiken en neemt de Afro-Amerikaanse identiteit aan. Wanneer Karen jaren later een beurs krijgt voor de universiteit van Virginia, ontmoet ze eindelijk haar oudere broer Byrdie, wat culmineert in een grootse finale.
Misplaatst wordt half februari gepubliceerd door uitgeverij Ambo|Anthos. Het boek werd vertaald door Gerda Baardman.