04.06.2015 - Robert Seethaler

De Oostenrijks/Duitse bestsellerauteur Robert Seethaler is op 4 juni te gast bij BorderKitchen. Hij komt vertellen over zijn boek Een heel leven, het boek dat in Duitsland zijn definitieve doorbraak betekende. Robert Seethaler werd in 1966 in Wenen geboren. Hij schreef meerdere romans, waaronder het in Duitsland zeer succesvolle Der Trafikant. Een heel leven staat sinds verschijnen onafgebroken in de bestsellerlijsten en is gekozen tot boek van het jaar door de Duitse boekhandels. De auteur wordt in het Duits geïnterviewd door Jeroen van Kan.

 In Een heel leven schrijft Robert Seethaler over het leven van Andreas Egger. Wanneer Egger voor het eerst in het dal komt waar hij zijn hele leven zal doorbrengen, is hij ongeveer vier jaar oud. De boer Kranzstocker neemt hem met tegenzin in huis en Egger groeit op tot een knecht die zich van zijn eigen herkomst niet veel meer herinnert dan een vaag gevoel van warmte. Als jongeman sluit hij zich aan bij een groep arbeiders die het eerste kabelspoor in de omgeving aanlegt en met de komst van elektriciteit ook voor het eerst licht en lawaai naar het dal brengt. Dan staat Egger op de dag van een tragisch ongeval opeens oog in oog met de liefde van zijn leven, Marie, die hij snel weer zal verliezen. Pas vele jaren later, wanneer de wereld een andere is geworden, en Egger zijn laatste pad bewandelt, zal zij nog één keer bij hem zijn.
Een heel leven verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij. De originele titel is Ein ganzes Leben, uit het Duits vertaald door Liesbeth van Nes.
Deze BorderKitchen wordt georganiseerd in samenwerking met de Oostenrijkse Ambassade Den Haag en het Genootschap Nederland Duitsland.