Daniel Kehlmann

Interviewer:

Ronit Palache

donderdag 15 februari

20.30 (deuren open 20.00)

€ 12.50

Centrale Bibliotheek Podium B (5e verdieping)

English spoken

BorderKitchen presenteert

Een gesprek met Daniel Kehlmann
over zijn nieuwe, nog te verschijnen boek Lichtspel.

Het boek is te koop tijdens het event en de auteur zal na afloop van het gesprek signeren.

Fotograaf:

Billy & Hells

Daniel Kehlmann is één van de meest gerenommeerde en veelzijdige schrijvers van Duitsland. Zijn werk, waarin hij geschiedenis, folklore en het bovennatuurlijke verkent, is wereldwijd bekroond en in meer dan 40 talen vertaald.

Bij BorderKitchen bespreekt Kehlmann zijn nieuwe historische roman Lichtspiel, dat gebaseerd is op het leven van de Oostenrijkse regisseur G.W. Pabst. Deze vlucht naar Hollywood wanneer de Nazi’s de macht grijpen, maar kan zijn plek niet vinden in Californië en keert al snel terug naar Oostenrijk. Daar komt hij oog in oog te staan met de gruwelijkheden van het Naziregime.

Pabst zweert dat kunst de enige dictatuur is die hij ooit zal dienen, maar Goebbles wil het filmgenie koste wat het kost inzetten voor zijn propagandamachine. Hoewel Pabst nog gelooft dat hij Goebbles’ toenaderingen kan blijven ontwijken, begint hij al hopeloos in diens macht verstrikt te raken.

Lichtspiel is een roman over kunst, macht, schoonheid en barbarij waarmee Kehlmann opnieuw bewijst waarom hij één van Duitslands grootste naoorlogse literaire successen is.

Lichtspel