Interviewer:

Roos van Rijswijk

donderdag 19 mei

20.00 - 21.00

SOLD OUT

BorderKitchen

EN

Fotograaf:

Pieter M. Van Hattem

Jennifer Egan (1962) woont in Brooklyn, New York. Ze schrijft romans en verhalen en publiceert in The New Yorker, Harper’s Magazine, Granta en The New York Times. Voor haar roman Bezoek van de knokploeg ontving ze onder meer de Pulitzer Prize en de National Book Critics Circle Award. Ook haar laatste boek Manhattan Beach werd een internationale bestseller. Het snoephuis is geschreven in de toon, sfeer en stijl van Bezoek van de knokploeg.

Over het boek

Het is 2010. De succesvolle, maar rusteloze ondernemer Bix Bouton spreekt een professor van Columbia University, die experimenteert met het menselijk geheugen. Tien jaar later geeft Bix’ nieuwe technologische programma Greep op uw Onbewuste toegang tot al je herinneringen, die je bovendien met anderen kunt uitwisselen. Het systeem verleidt velen – hoewel niet iedereen.

Egan weeft de verregaande gevolgen van het programma door de levens van verschillende personages, wier paden zich meermaals kruisen. In haar spectaculaire verbeeldingswereld bestaan er tellers die menselijke verlangens opsporen en uitpluizen, en ontduikers, die het collectief bewustzijn ontduiken omdat ze inzien wat de prijs is van ‘een hapje van het snoephuis’.