Paolo Giordano

Interviewer:

Theo Hakkert

woensdag 23 november

20.00

€ 7.50

BorderKitchen

In Tasmanië staat een man centraal die misschien nooit vader zal worden en die geconfronteerd wordt met twijfels en verleidingen. In zijn huwelijk zoekt hij naar evenwicht en hij is – net als de vrienden met wie hij is opgegroeid – altijd vol vertrouwen in de ratio geweest. Maar hoe ga je om met de angst en kwetsbaarheid die je overvallen wanneer je de controle op de wereld om je heen verliest?

Tasmanië is een levendige, gevoelige roman die alleen geschreven had kunnen worden door Paolo Giordano. Met zijn empathische, scherpe blik op het leven van vandaag in al zijn facetten – geloof, wetenschap, klimaat, ouderschap, liefde – beschrijft hij hoe wij allemaal op zoek zijn naar een plek, een Tasmanië, waar nog een toekomst mogelijk is.

Fotograaf:

Daniel Mordzinski

Paolo Giordano (Turijn, 1982) heeft voor zijn debuutroman De eenzaamheid van de priemgetallen (2009) vele prijzen en het verscheen in meer dan veertig landen. Van zijn hand verschenen de eveneens succesvolle romans Het menselijk lichaam, Het zwart en het zilver en De hemel verslinden. Tijdens de corona pandemie verscheen het pamflet In tijden van besmetting.